Bunicii grafferi: O bandă de locuitori de vârsta a treia din Lisabona înfrumusețează cartierele neglijate – GALERIE FOTO

Pe străzile din Lisabona, Portugalia, activează poate cea mai simpatică bandă de grafferi cu care te-ai putea întâlni: Banda de bunici grafferi, în spatele căreia se află o inițiativă neobișnuită care predă ateliere de graffiti cetățenilor de vârsta a treia.

LATA 65 (lata înseamnă tub în portugheză) este un atelier de artă urbană care îi învață aspectele elementare ale artei de stradă pe localnici de vârsta a treia în diferite cartiere din oraș, în prezent lăudându-se cu peste 100 de persoane vârstnice care au făcut cunoștință cu domeniul culturii tinere.

Își fac propriile matrițe și logo-uri care apoi apar pe ziduri în tot orașul. Luisa, un membru al găștii, a ales logo-ul Armando în semn de omagiu pentru soțul său decedat.

Împreună cu artiști urbani cunoscuți care îndeplinesc rolul de ghizi, banda grafferilor vârstnici umple cartierele neglijate și dezolante din Lisabona cu modele în culori vibrante.

Crezul organizației Lata 65 este că prin simpla comunicare și transmitere a cunoștințelor către seniorii noștri putem micșora distanța dintre generații și elimina stereotipurile și clișeele legate de vârstă.

FOTO: Lata 65