Confidenţialitate

Bulgaria: Refugiații ucraineni cazați pe litoral vor fi mutați în centre de primire. Hotelierii se pregătesc de sosirea turiștilor

Înainte de începutul sezonului estival, în Bulgaria, refugiaţii de război din Ucraina urmează să fie mutaţi din hotelurile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în centre de primire, anunță guvernul de la Sofia, citat de DPA.

„Bulgaria nu îşi mai permite să întreţină cetăţeni ucraineni în hotelurile de pe plajă”, au explicat autoritățile din țara vecină.

Relocarea urmează să înceapă în următoarele zile. Potrivit autorităţilor, de la începutul războiului la sfârşitul lunii februarie, aproape 90.000 de persoane din Ucraina au rămas în această ţară, membră a Uniunii Europene.

Ei sunt cazaţi în hoteluri, dar şi în particular la prieteni, rude şi voluntari.

Sezonul turistic la Marea Neagră începe în prima jumătate a lunii iunie.

Mulţi refugiaţi au refuzat până acum să se mute din hoteluri în case de vacanţă administrate de stat în interiorul Bulgariei.

Mulţi se tem că ar putea să nu existe servicii de îngrijire medicală sau magazine în staţiuni de vacanţă, unele dintre ele izolate.

Bulgaria este în principal o ţară de tranzit pentru refugiaţii de război din Ucraina, care în primul rând se duc în Europa Centrală.

Foto: Shutterstock