Confidenţialitate

Bujorul de munte a înflorit în Parcul Național Munții Rodnei

Bujorul de munte a înflorit în golurile alpine din Parcul Național Munții Rodnei. Perioada maximă de înflorire este în a doua parte a lunii iunie și începutul lui iulie.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva roagă turiștii care vizitează zonele să nu culeagă sau să distrugă bujorul de munte care este o specie protejată.

Rhododendronul se găsește în România în Carpații orientali sau meridionali.

„Planta este una perenă și crește spontan în tufe pitice în zonele alpine însorite. Florile sunt roz sau de culoarea roșu aprins și sunt grupate, dând senzația de buchete”, au spus reprezentanții Romsilva.

Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Parcul cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

Foto: Facebook Regia Nationala a Padurilor – Romsilva