Confidenţialitate

Bugetul Rabla Plus pentru persoanele juridice, epuizat în patru ore de la debutul primei sesiuni din 2023 | AUDIO

Azi la ora 10:00 au început înscrierile în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. În primele 4 ore, o mie de oameni s-au înscris pentru a beneficia de prima de casare de 7.000 de lei prin Rabla Clasic. În schimb, aproape 2.000 de proprietari de mașini vechi au încărcat documentele necesare pentru a achiziționa mașini electrice și hibride.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bugetul de 200 de milioane de lei pentru Programul Rabla Plus destinat firmelor a fost epuizat foarte rapid, în doar patru ore de la startul sesiunii de finanțare, anunță Administrația Fondului pentru Mediu.

2.015 dosare au fost depuse de companii pentru achiziționarea de autovehicule electrice și electrice hibride.

Interesul pentru astfel de mașini este mare și în rândul persoanelor fizice: 1.665 s-au înscris pentru a beneficia de ecotichetul de 51.000 de lei pnetru a-și cumpăra o mașină nouă pur electrică.

Alți 237 de posesori de mașini vechi au depus documentațiile pentru finanțarea de 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in.

Amintim, valoarea mașinii electrice nu trebuie să depăşească 75.000 de euro, cu TVA inclus.

Instituţiile publice beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Comisia Europeană face un pas înapoi în privința mașinilor cu motoare termice | AUDIO