Confidenţialitate

Bugetul de stat pe anul viitor intră în plenul reunit pentru dezbatere și vot final, cu scopul de a fi votat până la sfârșitul zilei | AUDIO

Bugetul de stat pe anul viitor intră miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru dezbatere și vot final. Planul coaliției este ca proiectul să fie adoptat astăzi.

După un adevărat maraton în comisiile de specialitate, proiectele de lege privind bugetul de stat și asigurările sociale au primit rapoarte de admitere.

Tot pe repede înainte a fost convocat și plenul reunit pentru ora 16:30, astfel încât proiectulele de lege să poată primi votul din partea parlamentului în cursul zilei de miercuri.

USR, partid de opoziție acum, a anunțat prin vocea lui Dan Barna că ia în calcul atacarea la Curtea Constituţională a legii bugetului. Motivul invocat: pentru unităţile administrativ-teritoriale care au primari USR nu sunt făcute alocări, ceea ce reprezintă o discriminare.

Și fostul lider PNL Ludovic Orban a criticat proiectul de buget, despre care a spus că prevede doar vorbe goale în ceea ce privește investițiile.

Guvernul estimează un PIB de peste o mie trei sute de miliarde pentru anul viitor, o creștere economică de 4,6%, o inflație de 6,5 și promite să respecte ținta de deficit de 5,84%.

Din opoziție, USR amenință că ar putea ataca la Curtea Constituțională proiectul de buget. Vicepreședintele formațiunii, Dan Barna:

„Bugetul trebuie să fie pentru toți cetățemii României, în măsura în care majoritatea decide să treacă un buget în care o parte dintre cetățeni sunt sancționați, sunt lăsați fără resurse, acest lucru este o problemă de constituționalitate pe care noi vrem s-o clarificăm printr-un atac la CCR, dacă va fi cazul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Programul Casa Verde va fi reluat, după ce a fost suspendat la două ore de la deschidere | AUDIO