Confidenţialitate

Bugetul de stat pe anul în curs este așteptat în Parlament. PSD anunță „câteva mii de amendamente”

Liderii coaliției de guvernare discută strategia adoptării cât mai rapide a proiectului în forul legislativ. Proiectul bugetului de stat pe 2021 și cel al bugetului asigurărilor sociale urmează să intre săptămâna aceasta în dezbaterea Parlamentului.

Cele două acte normative au fost adoptate vinerea trecută de Guvern, după mai multe săptămâni de discuții și negocieri între partidele din coaliție.

Liderii partidelor aflate la guvernare vor un calendar accelerat în Parlament pentru adoptarea bugetului, dar PSD a anunțat deja că intenționează să le dea planurile peste cap.

Social-democrații au anunțat depunerea a mii de amendamente la proiectul de buget pentru creșterea alocărilor în domenii precum Sănătatea, Educația sau Agricultura.

Liderul PSD a amenințat chiar cu depunerea unei moțiuni de cenzură dacă nu îi vor fi acceptate amendamentele.

Florin Cîțu critică PSD pentru amendamentele depuse la Legea bugetului. Premierul spune că acesrea ar duce la un impact bugetar uriaș și ar duce și la scoaterea României din Uniunea Europeană. Social-democrații au anunțat că vor cere creșterea alocațiilor pentru copii, a salariilor de la stat și a pensiilor.

Florin Cîțu: „Am primit lista amendamentelor, cele care au fost făcute publice. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB, deci asta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB. (…) Vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea s-o scoatî din Uniunea Europeană.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.