Bugetul de stat pe 2017 intră de vineri în dezbaterea Parlamentului

 

Primul pas în vederea adoptării proiectului de buget pe 2017: astăzi, comisiile de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc pentru a aviza bugetele ordonatorilor principali de credite. Miniştrii, secretarii de stat şi reprezentanţii celorlalte instituții vor veni în comisii pentru a susţine bugetul. Cu această ocazie pot fi adoptate amendamente de suplimentare sau reducere a fondurilor.

De altfel, opoziția a depus sute de amendamente. De pildă, Partidul Mișcarea Populară a venit cu peste 300 de amendamente, majoritatea referindu-se la domeniul dezvoltării, administraţiei şi fondurilor europene.

Mai departe, calendarul prevede ca proiectul să fie dezbătut în weekend în Comisiile reunite de buget, pentru raport. Apoi va intra în plen pentru votul final, care va fi dat, cel mai probabil, marţea viitoare.

Legea bugetului de stat vine cu întârziere în Parlament, după ce prima formă a fost contestată chiar de liderul PSD Liviu Dragnea, care a cerut rediscutarea proiectului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS