Confidenţialitate

Bugetul Capitalei pentru 2024 a fost votat. Peste 240 de milioane de lei, alocați subvenției pentru termoficare | AUDIO

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost votat astăzi, după ce a fost respins în trei şedinţe anterioare. Proiectul a fost aprobat, în unanimitate, cu 51 de voturi „pentru”. Prin adoptarea bugetului, vor putea fi achitate facturile întârziate pentru spitale, administrarea străzilor și salarii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bugetul Capitalei a fost votat… din a patra încercare.

La proiectul iniţial a fost adus un amendament comun propus de grupurile PSD şi PNL. În ședințele precedente, cele 2 partide au susținut amendamente separat, fără a le vota reciproc, ceea ce a dus la un blocaj de peste o lună.

Acum, consilierii PSD şi PNL au susținut, printre altele, alocarea suplimentară a 150 de milioane de lei pentru plata parţială a restanţelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilităţi sau alocarea a 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: „Am alocat peste 200 de milioane la subvenția pentru transport public”

„Da, am alocat mai mulți bani la subvenția pentru termoficare – peste 240 de milioane. Da, am alocat peste 200 de milioane la subvenția pentru transport public și da, am alocat acei bani pentru persoanele cu dizabilități, acolo unde aveam restanțe”, a declarat viceprimarul Stelian Burdujeanu.

S-au si tăiat sume din anumite sectoare.

Andrei Badiu, consilier general PNL: „Nu am văduvit niciun proiect de investiții de sume necesare”

„Am mai tăiat, într-adevăr, aproximativ 50 de milioane de la bunuri și servicii, din dreptul unor instituții care organizau evenimente și care se pregăteau sigur să cheltuie aceste sume în campania electorală. Am tăiat un pic de pe la tobogane de un milion de euro. Dar nu am văduvit niciun proiect de investiții de sume necesare, astfel încât el să continue sau să demareze”, a declarat Andrei Badiu, consilier general PNL.

De asemenea, a fost votat și un amendament propus de primarul Nicușor Dan, în care acesta propunea mărirea bugetelor în special pentru teatre, Direcția de Asistență Socială sau Poliția Locală.

Municipalitatea va mai primi 700 de milioane de lei din fonduri europene, bani care nu figurează în proiectul de buget actual.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Aproximativ 150 de kilometri din Autostrada Moldovei ar putea fi dați în circulație în 2024, afirmă premierul și ministrul Transporturilor | VIDEO