Confidenţialitate

Bugetul alocat sărbătorilor de iarnă a crescut pentru achiziția de alimente

Anul acesta, bugetul alocat sărbătorilor de iarnă a crescut la aproape 800 de lei pentru achiziția de alimente.

Pentru cadouri, românii au pus deoparte 650 de lei – arată rezultatele unui studiu. Acesta a scos la iveală și că aproape un sfert dintre cei chestionați își doresc de sărbători lucruri pe care nu și le permit.

Cel puțin 20 la sută dintre persoanele intervievate au mărturisit că și-ar dori de sărbători un laptop, un telefon sau alte produse electronice și electrocasnice, dar nu și le pot permite. Alți 4 la sută dintre români nu își permit să pună pe masă, de sărbători, produse din carne de porc și cozonac.

Studiul realizat de Mednet Marketing Research arată că românii și-au stabilit un buget de aproape 800 de lei pentru achiziția de alimente și aproape 500 de lei pentru a-și cumpăra haine, încălțăminte și cosmetice.

Cei care și-au programat călătorii în perioada sărbătorilor de iarnă, au pus depăarte, în medie, 900 de lei, iar pentru ieșirile la restaurant peste 300 de lei. Când vine vorba despre cadouri, bugetul este în acest an de 650 de lei, bani care ar urma să se ducă haine, încălțăminte, dulciuri și jucării.

Peste o treime dintre participanții la studiu intenționează să cumpere un brad natural. Ceilalți au explicat că au deja unul artificial, în vreme ce 5 la sută dintre cei chestionați au spus că nu vor împodobi bradul.

La întrebarea unde vor petrece Revelionul, cei mai mulți au spus că în țară, alături de familie, în propriile locuințe sau la prieteni. Doar 8 la sută dintre cei chestionați susțin că vor petrece într-o stațiune, iar alți 7 la sută vor întâmpina anul nou într-un club sau restaurant.

Studiul a fost realizat în perioada 28 noiembrie -2 decembrie, în mediul urban, pe un eșanțion reprezentativ la nivel național.