Confidenţialitate

Bucureştiul, ieftin ca destinaţie pentru city-break

Bucureştiul se află printre cele mai ieftine destinaţii pentru britanicii care vor să petreacă un city-break într-un oraş european.

Pentru două nopţi, un turist plăteşte mai puţin de 150 de euro. Însă, cel mai ieftin este Vilnius, capitala Lituaniei – cu 123 de euro pe două nopţi, pentru o persoană.

Site-ul britanic de turism care a realizat topul celor mai ieftine oraşe pentru un city break– a luat în calcul costul mediu al unei vacanţe de două nopţi, pentru o persoană, în care au fost incluse transportul cu avionul, cazarea, o masă cu trei feluri de mâncare şi o bere la un restaurant cu preţuri medii.

Oraşul lituanian Vilnius a ieşit pe primul loc cu 123 de euro de persoană . Bucureştiul este pe locul 2 – cu o medie de 127 de euro, şi Hamburg, din Germania, pe locul 3 cu 167,5 euro.
Printre destinaţiile cu un cost mediu de sub 200 de euro pentru două nopţi se mai numără Barcelona, Madrid şi Valencia, din Spania, şi Budapesta, din Ungaria.

La polul opus se află Dubrovnik, din Croaţia, cu 370 de euro de persoană pentru două nopţi.

Acelaşi site a făcut şi un top al oraşelor europene unde poţi bea bere la preţuri mici. Sofia, capitala Bulgariei, conduce clasamentul, cu o halbă de bere la un preţ mediu de 1,29 de euro. Topul 3 este completat de Porto (1,53), din Portugalia, şi Budapesta (1,58 de euro).