Confidenţialitate

Bucureștiul este gata pentru deschiderea EURO 2020 | AUDIO

Bucureștiul este gata pentru Campioantul European. Astăzi, cheia Arenei Naționale a fost înmânată managerului de stadion UEFA, iar organizatorii români au anunțat și care sunt condițiile în care spectatorii pot intra la meciuri.

”Suntem gata să începem Euro2020”

Duminică, Arena Națională va găzdui primul meci din cadrul Campionatului European. Vor juca Austria și Macedonia de Nord. Au fost luate toate măsurile de precauție pentru spectatori, spune Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al EURO 2020 la București.

”Ori are vaccin și au trecut 10 zile de la vaccinare, ori a trecut prin boală, începând cu 1 aprilie, ori are un test PCR din ultimele 72 de ore. Cine nu are aceste dovezi, se va putea testa la centrul medical și primește brățară acolo.”

Cei mai mulți spectatori care vor veni la acest meci sunt străini, spune Florin Șari, manager al competiției.

”Din cele aproximativ 13.000 de locuri avute la dispoziție de noi pentru spectatori, în jur de 60%, până la 65%, în faza grupelor sunt cetățeni străini.”

Și pentru că doar 25 la sută din capacitatea Arenei Naționale poate fi ocupată la primele 3 meciuri, s-a investit enorm în centrul de transmisiune TV.

”Are dimensiunile unui teren de fotbal, lucrează 200 de oameni acolo, care vor asigura o transmisie cu 36 de camere. Vom avea și elicopter din care se va filma”.

Primăria Capitalei a anunțat că pentru a facilita accesul fanilor la meciul Austria – Macedonia de Nord, proiectul străzi deschise prin care mai multe străzi din centru erau închise traficului rutier, se va amâna pentru weekendul viitor.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucia Ciocârlie Haranguș