Confidenţialitate

București: Vreme caniculară până miercuri

Vremea se va menţine călduroasă în Bucureşti în următoarele zile, caniculară în timpul după-amiezelor, dar se vor semnala şi ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în intervalul 19 iulie (ora 10.00) – 20 iulie (ora 9.00) vremea se va menţine călduroasă, caniculară în timpul după-amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Vântul va sufla slab şi moderat (rafale de până la 30 – 35 km/h).

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară şi vor fi posibile ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 34 – 35 de grade Celsius, iar cea minimă de 20 – 22 de grade.

Potrivit meteorologilor, în perioada 20 iulie (ora 9.00) – 21 iulie 2021 (ora 12.00), instabilitatea atmosferică se va accentua şi, mai ales în a doua parte a zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, vor fi înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate.

Temperatura maximă, mai scăzută faţă de ziua anterioară, se va situa în jurul a 32 de grade Celsius, însă disconfortul termic se va menţine ridicat.

ANM a emis, luni, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă, coroborat cu episoade de caniculă, ce vizează cea mai mare parte din ţară.