Confidenţialitate

București: Vânzătorii ambulanți neautorizați vor rămâne fără marfă. Consiliul General al Capitalei a decis confiscarea bunurilor comercializate ilicit

Poliţiştii locali vor putea confisca bunurile comercializate ilicit de către vânzători ambulanţi neautorizaţi în locurile publice din Capitală. Așa a decis Consiliul General al Municipiului București. În plus, amenda pentru cei care vând fără autorizație va fi cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi între 3.000 și 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

De constatarea situației şi sancţionarea vânzătorilor ambulanți se vor ocupa primarii, poliţiştii locali şi cei ai Poliției Capitalei.

Confiscarea bunurilor comercializate în mod ilicit va avea un efect mai bun în descurajarea vânzătorilor ambulanți, apreciază consilierii generali, fiindcă de cele mai multe ori amenzile date nu sunt plătite.

În plus, multe dintre bunurile oferite spre vânzare în mod neautorizat pot pune în pericol sănătatea populaţiei.

La dezbateri, unii consilieri generali au luat apararea vânzătorilor. Alții au susținut că e nevoie de un comerț civilizat.

Prin hotărârea Consiliului General, pe străzile din Capitală e permisă numai comercializarea ziarelor, revistelor, florilor, abonamentelor şi cartelelor de orice tip, în puncte de vânzare cu sediu fix, amplasate cu respectarea planurilor de urbanism şi cu acordul Primăriei.

Citește și: Despăgubirile oferite de Comisia Europeană pentru fermierii români ar putea crește, odată cu un al doilea pachet de sprijin financirar