Bucuresti – Unul dintre barbatii intoxicati cu alcool a murit la Spitalul Floreasca

Este al patrulea deces în acest caz – după ce alți 3 bărbați, toți din localitatea Dragalina, și-au pierdut viața din aceeași cauză.

Unul dintre bărbaţii din județul Călărași care s-au intoxicat cu alcool metilic a murit la Spitalul Floreasca din Capitală.

Pe de altă parte, un alt pacient internat în spitalul bucureștean a fost externat pentru că starea acestuia s-a îmbunătățit.

Purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca – medicul Bogdan Oprița – a declarat că starea bărbatului era extrem de gravă.

La această unitate sanitară au fost aduse din judeţul Călăraşi, începând de sâmbătă dimineaţă, şapte persoane care s-au intoxicat cu alcool metilic. Dintre acestea, 3 au decedat la scurt timp după internare.

Procurorii spun că nu există certitudinea că toate aceste persoane au consumat alcool provenit din aceeaşi sursă, putând exista şi situaţii în care intoxicaţiile să fi fost provocate de alcool etilic sau de alte substanţe.

Metanolul, cunoscut şi ca alcool metilic, este toxic și poate fi fatal din cauza efectului depresiv la nivelul sistemului nervos central. Pe de altă parte, cauzează orbire prin distrugerea nervului optic.

Doza fatală este cuprinsă între 100 şi 125 de mililitri.