București: Un microbuz a căzut în râul Dâmbovița. 3 morți, printre care și un copil

Accident grav luni dimineață la ieșirea din București spre Autostrada Soarelui, un microbuz a căzut în râul Dâmbovița: trei persoane, între care un copil, și-au pierdut viața. Alți 6 oameni au fost răniți.

Accidentul a avut loc în jurul orei 3:30, la intersecţia Splaiului Unirii cu Centura Bucureşti, la ieșirea către Autostrada Soarelui.

Din primele date reiese că șoferul a pierdut controlul volanului, la intrarea pe şoseaua de centură.

În autoturism se aflau nouă persoane: şase dintre ele au reuşit să iasă singure până la sosirea pompierilor, iar alte trei au fost extrase de scafandri. Două persoane au fost găsite încarcerate, iar o altă persoană a fost găsită la aproximativ 50 de metri de vehicul.

Toate cele trei persoane găsite în apă şi în microbuz au fost declarate decedate, printre ele fiind şi o fetiţă în vârstă de 8 ani.

Cinci victime au fost transportate la spital, de ambulanţele SMURD: trei la Spitalul „Bagdasar Arseni”, o persoană la Spitalul Sf. Pantelimon şi o alta la Spitalul Sf. Ioan.

Conform primelor cercetări, şoferul microbuzului ar fi pierdut controlul volanului când a vrut să vireze la stânga dinspre splaiul Dâmboviţei către autostrada A2.

La intervenţie au participat şase ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare, o autoscară, un echipaj de scafandri şi echipajul de salvatori

Conform primelor cercetări, şoferul microbuzului ar fi pierdut controlul volanului când a vrut să vireze la stânga dinspre splaiul Dâmboviţei către autostrada A2.

Până la sosirea pompierilor, câţiva oameni aflați la fața locului au încercat să-i salveze pe cei aflați în microbuz. Medicul Maria Trușcă afirmă că trei oameni și-au pierdut viața. Printre ei și un copil. Alti șase oameni au fost răniți.

Luni dimineața, polițiștii de la Brigada Rutieră se află la fața locului și dirijează traficul, spune Paul Ulieru de la Centrul Infotrafic.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cum a putut ajunge microbuzul în râul Dâmbovița.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS