Confidenţialitate

București: Taxa Oxigen, restituită. Cum se depun cererile

Bucureștenii care au achitat în avans taxa Oxigen, de acces în centrul orașului, la care s-a renunțat la scurtă vreme după introducere, vor primi banii înapoi.

Trebuie ca, începând de luni, să depună solicitările de rambursare.

Termenul de restituire este 30 de zile lucratoare de la data depunerii solicitarii.

„Restituirea taxei se va face către cetățenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziționată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie – 22 martie 2020”, au transmis reprezentanți Administrației Străzilor București într-un comunicat.

Cererile de restituire pot fi depuse electronic, la adresa de e-mail office@aspmb.ro, cu precizare în subiectul mesajului: „Cerere de restituire vignieta Oxigen”, la sediul Administrației Străzilor București (strada Domnița Ancuţa, nr. 1) sau prin poștă (scrisoare recomandată).

Formularele de restituire pot fi descărcate de pe site-ul Administrației Străzilor București (https://aspmb.ro/wp-content/uploads/2020/09/Restituire-Taxa-Oxigen.pdf ) și trebuie să fie însoțite și de alte documente: copie a cărții de identitate, copie a certificatului de înmatriculare ( cu înscrisul „conform cu originalul”), copie a tichetului primit după plata taxei.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor de rambursare va fi septembrie 2023.

Primarul general al capitalei a anunțat că renunță la taxa Oxigen la sfârșitul lunii februarie și a invocat pentru această decizie un sondaj realizat pe Facebook potrivit căruia 90% dintre respondenți au spus că nu consideră oportună această taxă.