București: Taxă de 300 de lei pe minut pentru focurile de artificii, la primăriile de sector

Cine vrea spectacol pirotehnic la nunți sau alte petreceri va plăti 300 de lei pe minut, nu la primăria Capitalei ca până acum, ci la primăria de sector – au stabilit consilierii generali ai Capitalei.

Sunt însă și evenimente exceptate de la plata acestei taxe.

Concertele și spectacolele organizate de primărie, dar și petrecerile din noaptea de Revelion sunt exceptate de la plata taxei pentru focurile de artificii.

În schimb, când vine vorba despre nunți sau alte petreceri private,  organizatorii vor avea nevoie de aprobare de la primăria de sector – au decis consilierii generali din București. Până acum avizul era dat de primarul general al Capitalei. În plus, trebuie achitată o taxă de 300 de lei pe minut. Primăriile de sector trebuie să se asigure și că la locul desfășurării spectacolului pirotehnic, au fost luate toate măsurile de protecție a populației și a mediului.

Cei care organizează spectacole pirotehnice fără aprobare riscă amenzi de până la 5000 de lei, care vor fi date de polițiștii locali sau de reprezentanții primăriilor.

În București, taxa pentru focurile de artificii a fost introdusă din 2005.

Și în alte orașe din țară, există o astfel de taxă. Tarifele sunt mai mici și nu se aplică pentru fiecare minut de focuri de artificii.

Vezi conținutul proiectului aici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS