Confidenţialitate

București: Sute de credincioși catolici au participat la pelerinajul de Florii (VIDEO)

Sute de credincioși catolici au participat duminică, alături de preoți diecezani și călugări, precum şi episcopii Arhidiecezei, la tradiționala procesiune de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti.

Procesiunea a început cu un moment de rugăciune în Piaţa Vladimir Ghika, lângă Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus, în cadrul căruia ÎPS Ioan Robu a binecuvântat ramurile pe care cei prezenţi le-au purtat în mână pe străzile Capitalei. În fruntea procesiunii tinerii au purtat “Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”.

Pelerinajul s-a desfăşurat pe traseul Str. Căpitan Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, str. General Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif, notează Agerpres.

“Prin această procesiune îi îndemnăm pe toţi să conştientizeze dimensiunea spirituală, noi umblând pe străzile oraşului dăm mărturie că există lucruri mult mai profunde care nu se văd şi de care avem nevoie. Nu este doar un show, doar o strigare a credinţei noastre, ci o trecere cu smerenie prin cânt, prin oraşul acesta care ne primeşte, ne priveşte, fiind şi noi cetăţeni ai urbei, ai oraşului, şi îndemnând pe fiecare să conştientizeze propria trăire spirituală”, a explicat Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

La finalul procesiunii, la Catedrala Sf. Iosif, ÎPS Ioan Robu a celebrat Sfânta Liturghie solemnă de Florii.

La Vatican, un român îmbrăcat în haine populare a citit ”Rugăciunea Universală” la slujba a slujba de Florii oficiată de Papa Francisc la Vatican.

”La solicitarea Oficiului liturgic al ceremoniilor pontificale, parohul Comunității române de migranți romano-catolici din Roma, pr. Isidor Iacovici, l-a desemnat pe Marian Dancă, muncitor, originar din dieceza de Iași, să citească prima intenție de la «Rugăciunea universală» care, de obicei, este înălțată ”Pentru papa și toți episcopii Bisericii” – notează site-ul VaticanNews.ro