BUCUREŞTI: STB scoate, joi, mijloacele de transport pe trasee mai devreme

Tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele Societăţii de Transport Bucureşti vor fi scoase pe traseu de la ora 4.00, joi dimineaţă, în contextul grevei de avertisment organizate de sindicaliştii de la metrou.

Angajații Metrorex suspendă lucrul între orele 04.00 şi 06.00, nemulţumiți de salarii.

Conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că organizarea grevei a fost decisă în urma întrunirii în şedinţă extraordinară a Consiliului general al Uniunii, iar peste 90 la sută dintre salariaţii Metrorex şi-au exprimat anterior opţiunea pentru organizarea grevei de avertisment, fiind parcurse procedurile legale.

Liderul USLM, Ion Rădoi, a transmis presei că în cazul în care nu se vor primi de la managementul Metrorex răspunsuri favorabile la revendicările salariale, după greva de avertisment va urma o grevă generală. În acest caz, chiar dacă vor fi la posturi o treime dintre angajaţi, conform legiii, ar putea fi afectaţi 700.000 de călători.

Greva generală ar putea fi declanşată luni, 19 noiembrie, între orele 04.00 şi 16.00.

Sindicaliştii au solicitat managementului Metrorex o creştere salarială de 42%, dar oferta nu depășește 18%, fiind invocate constrângeri bugetare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS