Confidenţialitate

București: Spectacolul “Măscăriciul” urmat de vizionarea filmului “Luca,” pe 3 ianuarie la TNB Sala Ion Caramitru

Prima seară de luni din noul an aduce la Sala Ion Caramitru a Teatrului Național un regal, pentru iubitorii de teatru și film, ȋn general, și pentru cei care ȋl ȋndrăgesc pe Horațiu Mălăele, ȋn mod special: pe 3 ianuarie maestrul Mălăele ȋnvită publicul la binecunoscutul spectacol “Măscăriciul,” dar și la vizionarea filmului artistic “Luca,” a cărui regie o semnează. Evenimentul găzduit la Sala Ion Caramitru a Teatrului Național va ȋncepe la ora 19.00, iar biletul pentru spectacol include și accesul la vizionarea filmului.

“Măscăriciul” este o adaptare-bijuterie dupa Cehov, realizată chiar de cei doi protagoniști: Horațiu Mălăele și Niculae Urs. Piesa tratează sensibilitatea actorului, dar și vulnerabilitatea acestuia și este o impresionantă demonstrație de virtuozitate artistică. Horațiu Mălăele trece cu dezinvoltură de la râs la tristețe și lacrimă, ȋntruchipând actorul ce trăiește exclusiv prin și pentru publicul său, actorul care acceptă scrificiile ȋn plan personal pentru a-și urma vocația. Ȋl construiește astfel pe Vasili Vasilici Svetlovidov, un personaj complex și complet, iar demersul ȋi este ȋntregit cu măiestrie de Niculae Urs, ȋn rolul omului din umbra actorului, sufleorul Nikita Ivanici.

Piesa este și o incursiune prin marile roluri și abordări scenice ale teatrului universal, dar și o impresionantă lecție de actorie ce pune ȋn balanță expresivitatea creatorului de personaje ȋnzestrat cu talent față de cel lipsit de har. “Măscăriciul” este o piesă ȋn care, dincolo de aparentul umor, găsim o delicatețe și subtilitate fantastică, un spectacol ce remodelează perspectiva publicului asupra celor aflați ȋn slujba artei teatrale, fie ei actori, sufleori sau alte verigi din lanțul de creație.

Schimbând registrul clasic cu cel modern, seara de 3 ianuarie va fi completată de vizionarea filmului “Luca”, producție regizată chiar de Horațiu Mălăele, pe un scenariu semnat de Adrian Lustig. Ȋn distribuție ȋi regăsim pe István Téglás, Andi Vasluianu, Rodica Mandache, Bogdan Mălăele, Mădălina Craiu și alții. Filmul este un thriller ȋn care acțiunea este permanent aruncată ȋn aer de ironia de a fi mereu ȋn locul greșit, dar exact la momentul potrivit pentru a cădea pradă unei noi situații limită. Vizionarea va avea loc ȋn continuarea spectacolului, ȋn ambientul  deosebit al Sălii Ion Caramitru.

Bilete: Ticketstore.roBLT.roMystage.ro și detalii pe pagina de Facebook Cortina AG.