Confidenţialitate

București: spectacole ȋn serile de luni, găzduite la TNB ȋn luna februarie

   Ȋn februarie, prima zi din săptămână va fi acompaniată de veritabile ploi de stele ȋn  spectacolele găzduite la Teatrul Național din București. Pe parcursul lunii iubirii, ȋi veți putea aplauda ȋn serile de luni pe: Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, Carmen Tănase, Valentin Teodosiu, Virginia Rogin, Adrian Titieni, Adriana Trandafir,  Manuela Hărăbor, Medeea Marinescu, Marius Manole, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu, Diana Roman, Gabriel Fătu și pe mulți alții.

7 februarie – Gaițele – Sala Ion Caramitru – 2 reprezentații: ora 17.00 și ora 20.00

Un spectacol mult așteptat revine în fața publicului: cea mai nouă montare a piesei  “Gaițele”, în direcția de scenă a lui Gelu Colceag, se joacă pe 7 februarie, la TNB – Sala Ion Caramitru.

Ȋn viziunea regizorală a lui Gelu Colceag, “Gaițele” este un spectacol de forță ce aduce ȋn fața pubicului un veritabil careu de ași: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virginia Rogin și Adriana Trandafir. Cele patru mari doamne ale scenei, alături de Manuela Hărăbor, Gabriel Fătu, Tudor Istodor, Ion Ionuț Ciocia și mulți alții, vă invită în lumea deformată a lui Alexandru Kirițescu pentru a înțelege de ce spectacolul este cunoscut şi sub numele “Cuibul de viespi”.

Titlu reper din repertoriul autohton, piesa captivează privitorul cu personajele puternic conturate,  dinamica jocului și tumultul acţiunii. Accentele de caricatură prin care sunt puse ȋn lumina moravurile vremii şi umorul uneori amar, alteori ironic, dar tot timpul debordant completează această satiră socială ȋn registru comic.

Spectacolul va avea  două reprezentații în aceeași seară, de la ora 17.00 și respectiv de la ora 20.00.

Distribuţie completă: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virgina Rogin, Adriana Trandafir, Manuela Hărăbor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru/Andreea Chiriţescu, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă/Mariangela Coldea.

Spectacolul “Gaițele” ajunge și la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța pe 8 februarie.

7 februarie – All Inclusive – Sala Studio – 2 reprezentații: ora 17.30 și ora 20.00

Cel mai relaxant și revigorant “All Inclusive” se află doar la un bilet distanță și se savurează confortabil din sala de teatru.  Sunteți invitați la o superbă comedie maraton, pe un text de Alexandru Popa, despre ce avem și nu vedem și despre ce căutăm, deși avem deja. Totul bine dozat, ȋntr-o piesă cuceritor de amuzantă, ȋn care fiecare pare idealul ȋmplinirii celuilalt. Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman dezvăluie cu vervă și haz cum perfecțiunea poate face tandem cu nefericirea și imprefecțiunea poate fi calea cea mai scurtă spre ȋmplinire prin acceptare.

Distribuție: Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman.

Regia: Vlad Zamfirescu

14 februarie – Pe o pânză de păianjen – Sala Ion Caramitru ora 20.00

O binevenită invitație de Ziua Ȋndrăgostiților, la o piesă care tratează frumusețea dar și fragilitatea relațiilor interpersonale și mai ales de cuplu. Spectacolul pornește din registrul comic exploziv, tranzitează prin zona umorului fin și ironiei subtile, ȋși urmează parcursul prin câteva momente de reflecție și chiar analiză psihologică și culminează cu o schimbare de perspectivă ce dă totul peste cap. O poveste cu tâlc, ce ne reamintește să nu uităm să privim și dincolo de ceea ce pare evident, să nu cădem pradă rutinei și să avem mereu ochii și inima deschise către și pentru persoanele de lângă noi.

Piesa este semnată de Alexandru Popa și regizată de Vlad Zamfirescu, aceeași echipă ce a scos la rampă și titlurile de mare success “All Inclusive,” “Secretul fericirii” sau mai recentul “Totul se transformă.”

Distribuție: Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu, Diana Roman

Regia: Vlad Zamfirescu

28 februarie – Tache, Ianke și Cadâr – ora 17.30 și ora 20.00 Sala Ion Caramitru

Celebra comedie “Tache, Ianke și Cadâr,” de data aceasta ȋn regia lui Horațiu Mălăele, mizează pe diferențele interculturale ca motor al angrenajului comic, dar și ca baza a unei lecții despre toleranță și acceptare. Spectacolul vine cu o distribuție remarcabilă ce garantează un tablou cu personaje captivante. Horațiu Mălăele este omul potrivit la locul potrivit, ȋn postura evreului Ianke, Mihai Constantin este foarte autentic ȋn rolul românului Tache, iar Răzvan Vasilescu ȋl ȋntruchipează cu mult șarm și culoare pe bonomul Cadâr. Interacțiunea celor trei negustori este izvorul momentelor comice, dar și și o invitație către a reflecta și a găsi calea spre acceptare prin ȋnțelegere și incluziune. “Gura lumii” este concretizată scenic ȋn cele două personajele exponențiale, Baba Safta și Ilie, roluri cu care ne ȋncântă Dana Dogaru și Adrian Ciobanu. Iar din mai tânăra generație de nume ale scenei, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin prind aripi ȋn rolurile celor doi ȋndrăgostiți – Ana și Ionel.

Ȋn noua montare piesa are vigoare, dar și farmec, și ȋși consolidează succesul cu fiecare nouă reprezentație.

Distribuție: Horațiu Mălăele, pe Mihai Constantin, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin.

Regia: Horațiu Mălăele.

Bilete: Ticketstore.roBLT.roMystage.ro și detalii pe pagina de Facebook Cortina AG