Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Șofer oprit în trafic cu focuri de avertisment

Polițiștii bucureșteni au făcut uz de armamentul din dotare pentru a opri un șofer care a refuzat să oprească la un control în trafic.

Agenții au tras, în două rânduri, mai multe focuri de armă în plan vertical.

“Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o intersecție , un echipaj de la Secția 15 Poliție, solicitat ca sprijin, a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată. Ajuns la o altă intersecţie, şoferul a pătruns pe culoarea roșie a semaforului electric acroșând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat și oprit de poliţişti. Cei patru ocupanți au coborât și au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imoblizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, arată Poliția Capitalei.

În urma primelor verificări, s-a stabilit că șoferul autoturismului nu deține permis de conducere, iar, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat.

“Menţionăm că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale”, precizează Poliția.