Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Reuniune informală a miniştrilor Apărării din statele UE

La Palatul Parlamentului din București are loc Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Reuniunea – prezidată de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini şi care îl are ca invitat special pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenbergeste – este primul eveniment la nivel ministerial organizat de România de la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Reuniunea va include două sesiuni de lucru în cadrul cărora miniştrii vor discuta teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, cu accent inclusiv pe implementarea strategiei globale a uniunii.

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, începând cu ora 09:30, la Palatul Cotroceni, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cei doi oficiali având programată o declarație comună de presă, începând cu ora 10.20.

De asemenea, șeful statului îl va primi, joi, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas.

Pe 23 ianuarie, premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, la Bruxelles, cu secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg,

În cadrul unei declaraţii de presă comune alături de premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că e necesar ca alianţii să investească în apărare în contextul în care „ne confruntăm cu o lume din ce în ce mai periculoasă şi imprevizibilă”.

La rândul ei, Viorica Dăncilă a vorbit despre dezinformare prin ştiri false care reprezintă, de fapt, o ameninţare.