Confidenţialitate

București: Restaurantele s-ar putea închide din nou | AUDIO

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei se întruneşte marţi. Printre altele, se discută recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică de a închide restaurantele din Bucureşti şi de a interzice evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a făcut mai multe recomandări pentru Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, iar una dintre acestea este închiderea restaurantelor.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să decidă dacă evenimentele private cu mai mult de 50 de participanţi vor fi interzise.

Măsurile vin după ce în Bucureşti s-ar fi depăşit pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, criteriul în funcţie de care se ia decizia închiderii localurilor, aşa cum a anunţat ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt, însă, controverse prinvind rata de incidenţă în Bucureşti, pentru că nu se ştie exact câţi oameni locuiesc în Capitală.

Alte recomandări sunt purtarea măştii în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.