București: RADET începe să înlocuiască rețeaua de termoficare

De luni, în București, RADET începe lucrările de înlocuire a rețelei de termoficare, veche de 36 de ani. Primele lucrări au loc în zona Spitalului Filantropia, iar traficul va fi  afectat în zonele Muzeului Antipa, Banu Manta și Mihai Bravu. Lucrările de înlocuire a rețelei de termoficare RADET încep în această dimineață.  Primăria anunță că sunt esențiale pentru a putea asigura furnizarea energiei termice către zone importante ale Bucureștiului, precum Iancu de Hunedoara, Aviației, Dorobanți, Ștefan cel Mare, Floreasca și zona Aeroportului Băneasa în sezonul de iarnă.

Lucrările vor da peste cap traficul în zona spitalului Filantropia, adică în Banu Manta și Mihai Bravu. Toată porțiunea de rețea care va fi înlocuită se află sub calea de rulare a tramvaielor.

Tronsonul de rețea care urmează să fie înlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri și este cuprins între intersecția bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea și cămin termoficare aflat în dreptul Muzeului Antipa. Lucrările au un termen de execuție cuprins între 75 si 90 de zile.

Primăria București a plătit RADET 14 milioane de lei pentru a începe reparațiile în sistem de urgență.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS