Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Protestul transportatorilor | Restricții de circulație

Traficul rutier va fi restricționat miercuri în zona Pieței Victoriei din Capitală, având în vedere desfășurarea unui protest organizat de Federțtia Operatorilor Români de Transport (FORT), între orele 6.30 – 15.00.

Potrivit Brigazii Rutiere, începând cu ora 06.30, se va restricționa traficul rutier pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților), permițându-se circulația pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu.

La nevoie se va restricționa traficul și pe str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei.

Totodata, începând cu ora 06.30, circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului, între Bd. Aviatorilor și Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu, asigurandu-se circulația pe Calea Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzesti și Bd. Lascar Catargiu.

Polițiștii recomandă ca rute alternative:

– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogarii – Sos. Bucuresti-Ploiesti;
– Bd. Ion Mihalache – Bd. Maresal Averescu – Bd. Marasti – Piata Montreal – Sos. Bucuresti-Ploiesti.

Brigada Rutiera va dispune masuri de fluidizare a traficului rutier si solicita conducatorilor de autovehicule: sa circule cu prudenta; sa respecte semnalele si indicatiile politistilor rutieri aflati in trafic; sa nu opreasca ori sa stationeze decat in locurile special amenajate; sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv; sa evite pe timpul deplasarilor manifestarile de natura a pune in pericol siguranta lor, dar si a celorlalti participanti la trafic, notează Agerpres.

Pietonii au obligatia sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, dupa o temeinica asigurare, si sa nu stationeze pe partea carosabila.

Piata Victoriei va fi blocată și joi, când e anunțat protestul celor de la COTAR.