Confidenţialitate

București: Protest pentru urgentarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea

Locuitorii din Prelungirea Ghencea şi localităţile învecinate – Domneşti şi Bragadiru – sunt nemulţumiţi de ritmul “foarte lent” al lucrărilor pentru lărgirea străzii şi pentru Pasajul Domneşti.

“Nemulţumiţi de ritmul foarte lent al lucrărilor pentru lărgirea Prelungirii Ghencea şi pentru Pasajul Domneşti, locuitorii zonei organizează cel de-al doisprezecelea protest din ultimii 6 ani şi solicită autorităţilor contractele de execuţie, graficele de lucrări şi de plăţi pe toată perioada de derulare a proiectelor”, potrivit unui comunicat al Iniţiativei Prelungirea Ghencea.

Protestul începe în zona Ansamblului Rezidenţial Primăvara, cu deplasare pe carosabil până la centura Capitalei, traversarea acesteia şi retur la Cartierul Latin.

“Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi proiectul de lărgire al Prelungirii Ghencea este început ‘pe hârtie’ de peste 13 ani, lucrările în zonă, demarate abia anul acesta, constă doar în exproprieri şi demolări pe un sfert din totalul proiectului, iar Primăria Capitalei refuză să furnizeze cetăţenilor copia contractului de execuţie, precum şi graficul de lucrări şi de plăţi. Cât despre Pasajul Domneşti, în prezent, la 2 ani de la semnarea contractului de execuţie, au început lucrările efective, dar şi acestea se desfăşoară sporadic, cu pauze de zile întregi şi cu lipsa comunicării periodice de informaţii despre stadiul lucrărilor, deşi acestea sunt solicitate permanent de cetăţeni şi prin cereri de acces la informaţii publice”, relevă sursa citată.

Locuitorii vor să atragă atenţia Primăriei Capitalei, precum şi Poliţiei Rutiere asupra pericolului rutier permanent în care se circulă de 13 ani în această zonă dintre str. Valea Oltului şi Şoseaua de Centură, zonă în care sunt autorizate în continuare ansambluri rezidenţiale de blocuri şi case. Protestul este organizat de Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea şi Grupul civic Iniţiativa Domneşti.