BUCUREȘTI: Protest față de poluarea din oraș

 

Mai multe organizații non-guvernamentale acuză autoritățile – de la Primăria Municipiului București și până la Ministerul Mediului – că gestionează prost poluarea care pune în pericol viețile cetățenilor.

Protestul este programat pentru ora 17.00, vineri după amiază.

Marșul intitulat „Aer curat, nu plămân intoxicat” trebuia să aibă loc inițial in fata Primariei Capitalei – chiar în timpul sedintei Consiliului General. Dar primaria ar fi dat o autorizatie pentru un alt eveniment. Mai multe ONG-uri acuză că autorizați ar fi fost dată unei organizații fantomă, astfel încât primăria să scape de acest protest. Noul traseu va fi pe Bulevardul Unirii – Piața Constituție cu oprire în fața Ministerului Mediului.

Recent, centrul pentru Politici Durabile Ecopolis a dat în judecată Primăria Capitalei din cauza din cauza poluării din Bucureşti.

Directorul executiv al organizaţiei neguvernamentale, Oana Neneciu, spune că după ce a analizat împreună cu experţi români şi străini Planul Integrat privind Calitatea Aerului elaborat de Primăria Capitalei a ajuns la concluzia că acesta nu-şi va atinge obiectivul.

Organizațiile neguvernamentale cer Primăriei Capitalei și Ministerului Mediului să acționeze urgent pentru a reduce poluarea aerului din orașe.

Comisia Europeană a deschis, zilele trecute,o procedura de sancționare în privința aerului poluat. Alături de România, Grecia și Malta sunt vizate de sancțiuni dacă nu pun în aplicare programul de combatere a poluării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS