Confidenţialitate

București: Propunerile DSP pentru evitarea carantinării orașului | AUDIO

Direcția de Sănătate Publică București propune ca magazinele să fi închise la ora 18.00, iar numărul clienţilor să fie limitat astfel încât pentru fiecare persoană să se asigure o suprafaţă patru metri pătraţi.

De asemenea, ar putea fi închise afterschool-urile şi locurile de joacă pentru copii, potrivit listei de propuneri obținute de Digi 24.

“Obligativitatea instituţiilor şi autorităţilor publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic şi de a asigura dezinfectarea mâinilor, avem obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaţilor, atât la nivelul aurotităţilor publice, cât şi la nivelul operatorilor economici, participarea zilnică în sistem online a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ”, a declarat Florentina Iacob, director adjunct al DSP Bucureşti, la postul tv.

“Închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităţilor şi competiţiilor sportive pentru amatori – deci cele profesioniste rămân deschise. Şi la nivel de spaţii comerciale – magazin, hipermarketuri, malluri – este acea obligativitate de respectare a spaţiului de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană, distanţă de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafaţa utilă pe care o are”, a adăugat aceasta.

La înmormântări, cununii și botezuri, vor putea participa cel mult 16 persoane, număr care le include şi pe cele care oficiază slujba religioasă.

“Este interzisă desfăşurarea de activităţi în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase şi acestea vor fi verificate prin controale”, a adăugat Florentina Iacob.

Prefectul Capitalei aşteaptă propunerile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Alin Stoica vrea înăsprirea controalelor în teren și suspendarea activităţii societăţilor comerciale şi operatorilor economici care nu respectă regulile pentru prevenirea şi combaterea epidemiei.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a urcat în Capitală, marți, de 6,22 la mia de locuitori.

Autoritățile caută soluții alternative în condițiile în care instituirea carantinei nu mai este luată în calcul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ioana Brustur Căpitanu