Confidenţialitate

București: Primele amenzi de la intrarea în vigoare a noului Cod Rutier

35 de amenzi în valoare totală de 30.000 lei au fost aplicate, în primele 8 ore ale zilei de sâmbătă, când au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier, șoferilor care foloseau telefonul mobil la volan, informează reprezentanții Brigăzii Rutiere, citati de Mediafax.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în zona de centru, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Unirii, zonele cu trafic mai intens. Polițiștii spun ca nu a existat o acțiune planificată, verificările polițiștilor fiind parte din activitățile obișnuite.

Începând din data de 12 octombrie, intră în vigoare reglementările privind sancționarea celor care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon sau orice alt dispozitiv mobil în timpul condusului. Noile reguli se aplică atât șoferilor de autovehicule cât și celor care conduc alte categorii de vehicule pentru care nu au nevoie de permis de conducere, cum ar fi bicicletele sau trotinetele.

CITEȘTE ȘI Modificări Cod Rutier: Amenzi pentru șofatul cu telefonul în mână. Sancțiuni și pentru atingerea telefonului (AUDIO)