Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Primăria a lansat concursul ”Cea mai frumoasă fațadă”

Primăria Capitalei a dat startul concursului ”Cea mai frumoasă fațadă”. Bucureștenii pot fi premiați pentru cea mai frumoasă fațadă a unei clădiri, cel mai frumos balcon, dar și pentru cea mai frumoasă grădină.

Primăria Capitalei susține, într-un comunicat de presă, că vrea să-i recompenseze și să-i încurajeze pe bucureștenii care contribuie la înfrumusețarea orașului – fie că e vorba de persoane fizice, juridice sau asociații de proprietari.

Concursul organizat prin ARCUB are loc până pe 11 iunie. Până atunci bucureștenii își pot amenaja faţadele clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, balcoanele şi spaţiile verzi de lângă imobile, cu plante naturale decorative, arbori şi arbuşti ornamentali.

Primarul Gabriela Firea speră că, odată cu acest concurs, Bucureștiul va arăta ca alte orașe din Franța, Spania și Italia ”faimoase pentru multitudinea de plante şi flori ce împodobesc spaţiile verzi şi faţadele clădirilor”.

Bucureștenii se pot înscrie în concurs pe site-ul primăriei, unde pot încărca de la 3 până la 5 fotografii reprezentative ale amenajării.

Apoi, într-un text, vor completa suprafaţa amenajată, conceptul, vegetaţia utilizată, dar și cromatica.

Înscrierea la concurs se va face la adresa http://concurs.pmb.ro/. Înscrierea şi participarea la concurs nu presupun costuri sau taxe de participare.

Lucrările vor fi votate de cetățeni între 12 și 14 iunie, iar până pe 18 iunie, juriul va merge în teren pentru a vedea amenajările. La final vor fi selectate ”Cea mai frumoasă faţadă”, “Cel mai frumos balcon” şi “Cea mai frumoasă grădină”. Premiilte totale ajung la 214.000 de lei.

Cel mai mic premiu va fi în valoare de 500 de lei (menţiune), iar cel mai mare în valoare de 5.000 lei (Premiul I). Concursul ”Cea mai frumoasă faţadă” se adresează amenajărilor deja realizate în momentul înscrierii acestora în concurs, în perioadă 15 mai – 11 iunie.

Prezentarea şi premierea câştigătorilor va avea loc în perioadă 23 – 25 iunie, se arată în comunicat.
Sursă foto: Europa FM/parterul unui bloc din București