Confidenţialitate

București: Polițiștii din Capitală au salvat luni o femeie care era ținută într-un apartament împotriva voinței sale

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Secția 24, au salvat o femeie care era ținută într-un apartament, împotriva voinței sale. Operațiunea a avut loc luni, 7 august 2023.

Luni, 7 august 2023, o femeie a sunat la Secția de Poliție 24 pentru a anunța că ar fi fost contactată de o prietenă, prin intermediul unei aplicații de mesagerie online, care i-ar fi spus că este închisă la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei.

Polițiștii au găsit-o pe femeia de 45 de ani într-un apartament în care se afla împreună cu prietenul ei. Aceasta prezenta urme de violență, așa că a fost preluată de către un echipaj de prim ajutor și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Bărbatul a mers la sediul secției de poliție pentru a fi audiat.

În continuare, polițiștii continuă cercetarea în cadrul unui dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în vederea stabilirii situației de fapt.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează Poliția Capitalei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Tren încărcat cu azotat de amoniu, ținta unui atac în Portul Constanța. 80% din conținut, vărsat din vagoane | VIDEO