BUCUREȘTI: Managerul Spitalului Universitar, demis

Ministerul Sănătății anunță încetarea contractului de muncă al Adrianei Nica, manager al Spitalului Univesitar din București, pe fondul modului în care a gestionat criza coronavirusului în unitatea medicală.

Adriana Nica era suspendată din funcție din data de 22 martie, când Ministerul anunța că s-au constatat mai multe deficiențe de management și că nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

„Conducerea Ministerului Sănătății a luat act și a analizat propunerea Consiliului de administrație al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) formulată în baza referatelor de control ale Direcției Control și Integritate din cadrul ministerului din data de 21.03.2020, respectiv 21.04.2020.

În acest context, conducerea MS a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Conducerea SUUB va fi asigurată de prof. dr. Cătalin Florin Cârstoiu, care a fost a numit începând de astăzi în funcția de manager interimar al unității medicale, pentru o perioadă de 6 luni. Menționăm că prof.dr. Cătalin Florin Cârstoiu a asigurat conducerea unității sanitare de la data suspendării contractului managerului Adriana Nica”, transmite Ministerul Sănătății.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS