BUCUREŞTI: La pas pe Calea Victoriei, pe 2 şi 3 septembrie

Cea de-a treia ediţie a evenimentului La pas pe Calea Victoriei se va desfăşura pe 2 şi 3 septembrie, din program făcând parte activităţi menite să readucă atmosfera Bucureştiului interbelic pe una dintre cele mai importante străzi din centrul oraşului.

‘Animatori pe picioroange, portretişti şi caricaturişti, defilarea cu monocicluri, mimi, lustragii, muzicieni stradali, cinematograf în aer liber, ateliere de creaţie, ateliere de caligrafie, teatru pentru copii, expoziţie de fotografie, tradiţionala ‘Bătaie cu flori’, alături de produse şi preparate culinare diverse sunt doar câteva dintre atracţiile pe care bucureştenii le vor putea descoperi în cele două zile de sărbătoare din Capitală. (…) Manifestările artistice stradale au reprezentat în perioada interbelică un motiv de distracţie şi destindere, Calea Victoriei fiind un loc preferat de promenadă al bucureştenilor, în care aceştia alegeau să îşi petreacă o bună parte din timpul liber’, anunţă Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Astfel, pe segmentul de la intrarea dinspre piaţa Victoriei, până la intersecţia cu strada George Enescu, Calea Victoriei va redeveni pietonală. Evenimentele se vor desfăşura în intervalul orar 10.00 – 21.00.

‘Calea Victoriei, dominată de unele dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti, este un punct de reper şi pentru arta şi istoria românească prin numărul muzeelor aflate pe traseul acesteia. Astfel, pe 2 şi 3 septembrie, pe Calea Victoriei vor putea vizitate şi cele trei muzee, care vor avea un program prelungit pe parcursul evenimentului, după cum urmează: Muzeul Municipiului Bucureşti – Casa Filipescu-Cesianu, intervalul 10.00 – 21.00; Muzeul Naţional ‘George Enescu’, în intervalul 10.00 – 20.00; Muzeul Naţional de Artă al României, în intervalul 9.00 – 21.00″, potrivit PMB.

‘Bătaia cu flori’, unul dintre obiceiurile îndrăgite în perioada interbelică, dar care datează încă din anul 1890, va fi reconstituită şi anul acesta, pe 2 septembrie, de la ora 18.00.

Ediţiile anterioare ale evenimentului s-au desfăşurat în lunile aprilie şi iunie. Accesul la toate activităţile este gratuit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS