Confidenţialitate

București: Încep lucrările la Pasajul Doamna Ghica (FOTO)

Primarul General – Gabriela Firea anunță că a fost semnată autorizația de construire a pasajului suprateran din zona Doamna Ghica, lucrările vor fi finalizate în 12 luni. Valoarea totală a pasajului, care va avea două benzi de circulație pe sens, este de 28 de milioane euro și vizează fluidizarea circulației.

„Lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica intră în linie dreaptă Am semnat autorizația de construire. Urmează devierea și modernizarea tuturor rețelelor edilitare din zona – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicații și sistematizare drumuri, conform proiectului”, a scris pe Facebook primarul Capitalei.

În prima etapă a lucrărilor vor fi deviate rețelele edilitare: apa, canalizarea, gazele, iluminatul public sau cablurile de televiziune și internet.

Pasajul suprateran va avea două benzi de circulație pe sens, cu spațiu rezervat pentru linie de tramvai, în cazul în care va fi nevoie. Pasajul va începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei și va traversa Șoseaua Colentina.

Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi. Cele trei stații de autobuz vor rămâne în același loc ca până acum.