Confidenţialitate

București: În 3 ore, cantitatea medie de precipitații înregistrată a fost de peste 35 l/mp, având intensități de până la 76 l/mp

În timp ce sistemul de canalizare al Bucureștiului e proiectat pentru un debit de 20l/mp, Apa Nova transmite că a înregistrat duminică seara, în doar 3 ore, o cantitate medie de precipitații de peste 35 l/mp, având intensități de până la 76 l/mp.

“În cursul serii de 19.07.2020 s-au înregistrat fenomene intense de precipitații care au depășit cu mult valorile medii ale lunii iulie.

În 3 ore, cantitatea medie de precipitații înregistrată a fost de peste 35 l/mp, având intensități de până la 76 l/mp.

Zonele cele mai afectate au fost Theodor Pallady, Bvd 1 Decembrie, Tineretului, Drumul Taberei etc. Un astfel de fenomen extrem are o probabilitate de aparitie la câţiva zeci de ani.

Sistemul de canalizare este proiectat pentru preluarea unei cantități de cca. 20 l/mp în 2. Asta înseamnă că, pentru a prelua în sistem o cantitate de apă generată de precipitații cu o intensitate precum cea înregistrată, este necesară o perioadă de timp de cca. 4-5 ore.

Apa Nova București s-a mobilizat și a intervenit în zonele vizate încă din momentul primirii avertizărilor din partea ANM, care indicau apariția unor fenomene meteorologice imediate “Cod Galben”, anunțând cantități de 30 l/mp.

Astfel, la ora producerii fenomenului erau mobilizate echipe operaționale incluzând: 18 hidrocurățitoare, 10 autoutilitare și echipamente de pompare și 110 personal operaţional, care au intervenit dedicat în teren pentru rezolvarea tuturor problemelor generate de evenimentul pluvial.

Până la această oră, se înregistreaza 314 solicitări de intervenţie, din care 92 cu acumulări”, transmite Apa Nova prin intermediul unui comunicat.