București: Impozitele pot crește cu până la 500% pentru imobilele şi terenurile neîngrijite

Consiliile locale ale sectoarelor Capitalei vor putea majora impozitul pe clădiri şi terenuri cu până la 500% pentru imobilele şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan, potrivit unui proiect de hotărâre adăugat suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul a fost aprobat cu 36 de voturi, grupul USR abţinându-se de la vot, pentru că proiectul de hotărâre nu a fost pus la dispoziţia consilierilor din timp, pentru consultare.

„Potrivit art. 489, alin. 5 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Local poate majora impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite situate în intravilan”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Proiectul de hotărâre privind împuternicirea consiliilor locale de sector de a majora impozitele pentru clădiri şi terenuri a fost adăugat suplimentar pe ordinea de zi.

Grupul USR s-a abţinut de la vot, consilierii spunând că au primit proiectul în timpul şedinţei de consiliu, chiar în momentul în care se vota adăugarea acestuia pe ordinea de zi, neavând, astfel, timp să îl studieze. Proiectul nu se regăseşte nici pe site-ul primăriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS