Confidenţialitate

București: Greva angajaților STB, în cea de-a cincea zi

Deși declarată ilegală de instanță, greva angajaților de la societatea bucureșteană de transport în comun de suprafață intră în cea de-a cincea zi.

Duminică, peste 80% din salariaţi au refuzat să iasă pe trasee.

Primarul general, Nicușor Dan, consideră că numărul șoferilor și vatmanilor care și-ar relua activitatea ar fi mult mai mare dacă nu erau intimidați.

Reprezentanții angajaților cer o întâlnire cu membrii Consiliului de Administraţie al STB, singurul organism care poate decide o soluţie la actualul conflict de muncă.

Liderul de sindicat Vasile Petrariu insistă că doar demisia directorului general ar permite încetarea conflictului de muncă.

De cealaltă parte, Adrian Criţ a avertizat că STB riscă insolvența și a cerut ca instituțiile statului să intervină astfel încât decizia judecătorilor să fie pusă în aplicare.

Potrivit unor surse protestul ar avea legătură cu un recent audit, care ar fi scos la iveală numeroase nereguli.

Duminică, 3 persoane au fost audiate în calitate de martor la Poliția Transporturi, acestea invocând dreptul la tăcere în fața anchetatorilor.

Conducerea metroului a respins zvonurile că protestul s-ar extinde și la Metrorex. Garniturile vor circula conform graficului existent.