Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Falimentul RADET, în dezbaterea consilierilor municipali

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se întruneşte în şedinţă joi, începând cu ora 11.00, pentru a dezbate 53 de proiecte de hotărâre, printre care o rectificare bugetară și delegarea către Compania Termoenergetica a serviciului de termoficare a orașului, după falimentul RADET.

Subiectul se va afla pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB, a anunţat marţi primarul general Gabriela Firea, amintește Agerpres.

De asemenea, administratorul special al regiei, Alexandru Burghiu, a precizat că termenul de mobilizare pentru transfer va fi de 90 de zile, dar că acest lucru nu va afecta furnizarea apei calde şi a căldurii către populaţie.

Vor fi iniţiate licitaţii în vederea achiziţionării de energie termică în zonele deficitare ale sistemului de alimentare centralizată şi anume Pipera – Aviaţiei şi Colentina – Fundeni, după cum prevede un alt proiect de hotărâre.

Administratorul special al Regiei, Alexandru Burghiu, a arătat că joi va fi propus un amendament conform căruia aceste demersuri ar urma să fie iniţiate de Compania Termoenergetica, aflată în subordinea municipalității, cea care ar urma să preia activitatea și angajații RADET.

Falimentul regiei nu va determina sistarea furnizării energiei termice atâta timp cât plata facturilor va fi asigurată de Primăria Capitalei, a transmis Electrocentrale București.