Confidenţialitate

București: Două maimuțe și o cămilă, într-o curte din sectorul 5

Două maimuțe și o cămilă au fost găsite dimineață în curtea unei locuințe din sectorul 5 al Capitalei. Animalele ar fi deținute de Nuțu Cămătaru.

Perchezițiile din această dimineață au fost făcute după ce săptămâna trecută o maimuță a umblat ore în șir liberă pe străzile din cartierul Ferentari.

“În această dimineaţă (miercuri – n.r.), poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, aflaţi în continuarea cercetărilor privind primata identificată pe raza sectorului 5, au pus în aplicare o autorizaţie de percheziţie, pe raza aceluiaşi sector. Până la acest moment, în locaţia respectivă au fost identificate două maimuţe şi o cămilă”, a anunţat Poliţia Capitalei.

La activitate participă şi reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi ai Gărzii de Mediu.

Potrivit agenției Mediafax, animalele aparțin lui Ion Balint zis și Nuțu Cămătaru. În februarie 2013, autoritățile au ridicat de pe proprietatea sa patru lei și doi urși.

Un dosar penal in rem a fost deschis pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural.

Acțiunea autorităților vine după ce săptămâna trecută – un masculul din specia MACAC, s-a plimbat nestingherit ore în șir pe străzile din cartierul Ferentari, sectorul 5.

Maimuța în vârstă de 3 ani este acum în carantină la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice Visul Luanei. Acum se caută o grădină zoologică.