București: Buget tăiat pentru Străzi, bani mai mulţi la subvenţii și tramvaie din fonduri europene

Consilierii generali se întrunesc în regim de urgență, marți, de la ora 11, pentru a adopta un proiect de rectificare bugetară.

Rectificarea prevede tăierea a 181 de milioane lei din bugetul Administraţiei Străzilor şi creşterea cu 200 de milioane de lei subvenţiilor la transportul în comun – potrivit Mediafax.

Bugetul Administraţiei Străzilor scade de la 336 milioane de lei la 155 milioane lei. Totodată, este prevăzută în proiect reducerea cu 24 de milioane de lei a sumelor destinate capitolului „Reducerea şi controlul poluării”.

Bugetul RADET este, de asemenea, redus cu 10,4 milioane lei şi sunt tăiaţi bani, aproximativ 47 milioane de lei, şi de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Sunt tăiaţi două milioane de lei şi de la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, la capitolul Construcţii.

Pe de altă parte, cresc subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la energie termică cu 314 milioane de lei dar şi subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun cu 200 de milioane de lei.

Şi bugetul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) este majorat cu 14,5 milioane lei.

Consilierii municipali urmează să dezbată şi patru proiecte de hotărâre care prevăd aprobarea unei contribuţii totale de aproximativ 9 milioane de lei pentru achiziţia a 56 de tramvaie noi prin fonduri europene

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS