Confidenţialitate

BUCUREŞTI: Biblioteca Metropolitană organizează Nocturna “à la carte”

Biblioteca Metropolitană invită publicul bucureştean, vineri, 2 noiembrie, între orele 18.00 şi 2.00, la o noapte albă cu “degustări” de carte.

Proiect aflat la a şaptea ediţie, Nocturna Bibliotecii reuneşte serie de activități cultural‑educative ce se vor derula în două dintre filialele BMB, anume Sediul Central „Mihail Sadoveanu” şi  Biblioteca „Dimitrie Cantemir”.

În Sediul Central “Mihail Sadoveanu”, Nocturna “à la carte” va deschide „apetitul” pentru carte publicului de toate vârstele, așteptându-l cu o serie de activități interactive dintre cele mai diverse: lectură, teatru, expoziţii, atelier de creativitate sau Escape Room.

Publicul va fi întâmpinat de expoziţia „Soldaţi şi Generali” realizată de liceeni şi tot ei vor deschide seria activităţilor cu teatru şi lectură. Odată deschis apetitul pentru lectură, istoricul şi scriitorul Filip Lucian Iorga va prezenta colecţia „Istorie cu blazon”, apărută la Editura Corint, o colecţie de suflet dedicată vechilor elite româneşti.

Toţi cei care ne vor trece pragul au un loc rezervat la „dineul cu cele mai gustoase cărţi” din colecţiile BMB şi pot lua „mâncarea la pachet” recomandată de meniurile variate.

Concomitent, la Biblioteca “Dimitrie Cantemir” vor avea loc activități dedicate copiilor. Micii participanți la atelierul de lectură sonoră vor putea interpreta personajul preferat dintr-o carte citită recent, iar în cadrul atelierului de creativitate vor realiza obiecte manual. Distracţia va continua cu o petrecere cu karaoke și seara se va încheia, relaxat, cu vizionarea unui film.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice ce facilitează accesul la informare și lectură prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.