BUCUREȘTI: Bărbatul care a agresat un poliţist, arestat preventiv

Individul care a agresat un poliţist, vineri dimineaţa, în Sectorul 1, a fost prezentat magistraţilor care au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, informează Poliţia Capitalei.

Doi bărbaţi care vineri dimineaţă tulburau liniştea publică în Sectorul 1 al Capitalei şi au devenit agresivi la apariţia poliţiei au fost imobilizaţi, unul dintre aceştia fiind transportat la spital, după ce a acuzat anumite probleme medicale.

Biroul de presă al Poliţiei Capitalei precizează că persoana a fost transportată fără utilizarea vreunui mijloc de imobilizare.

„Astăzi, în jurul orei 2,45, Secţia 5 Poliţie a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că pe o stradă din sectorul 1 mai multe persoane tulbură liniştea publică. La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie care au identificat doi bărbaţi, de 31 şi 40 de ani. La momentul legitimării bărbaţii au devenit agresivi fizic şi verbal la adresa poliţiştilor, motiv pentru care s-a recurs la imobilizarea acestora”, a informat Biroul de presă Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

În urma acestui eveniment, un poliţist a fost rănit uşor.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul subunităţii, iar cercetările au fost continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, procurorul dispunând reţinerea sa.

„Cu privire la anumite declaraţii apărute în spaţiul public în legătură cu modul de intervenţie al poliţiştilor, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus verificări prin structura de control intern. Precizăm faptul că bărbatul de 31 de ani a fost transportat, pentru o evaluare medicală, la o unitate sanitară, având în vedere faptul că a acuzat anumite probleme medicale. Persoana a fost transportată fără utilizarea vreunui mijloc de imobilizare”, a adăugat Poliția Capitalei.

De asemenea, a fost solicitat un echipaj de prim ajutor şi pentru poliţistul care a fost rănit la un braţ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS