BUCUREȘTI: Bărbați opriți cu focuri de armă, după ce au furat un telefon mobil dintr-o mașină

Polițiștii bucureșteni au reținut trei bărbați, prin folosirea armamentului din dotare, imediat după comiterea unui furt din autoturism.

“Ieri, în jurul prânzului, cei trei au fost observați în timp ce s-au deplasat în mai multe cartiere din Sectorul 6. La un moment dat, doi dintre bărbați au coborât în dreptul unui autoturism parcat, iar unul dintre ei a lovit în geamul din dreapta față, l-a spart și a sustras din interior un telefon mobil. Imediat, s-au urcat în mașina care îi aștepta în imediata apropiere pentru a părăsi zona”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) transmis miercuri AGERPRES.

În momentul în care și-au dat seama că au fost observați de polițiști, au încercat să fugă, dar în scurt timp au fost prinși și imobilizați.

“Pe parcursul acestei acțiuni, unul dintre agenții de poliție a executat un foc de armă în plan vertical, după efectuarea somațiilor legale, fără a rezulta vătămarea vreunei persoane sau pagube materiale”, se arată în comunicat.

Cei trei bărbați au fost conduși pentru audieri la sediul Secției 4 Poliție, asupra lor fiind descoperite și două telecomenzi destinate bruierii sistemelor de închidere centralizată ale autovehiculelor.

A fost recuperat și telefonul sustras, fiind predat părții vătămate.

Doi dintre bărbați, de 22 și respectiv 32 de ani, erau cercetați și în altă cauză, pentru tentativă de furt de oglinzi.

“La acest moment, toți trei sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților”, precizează DGPMB.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS