BUCUREȘTI: Autorul jafului de la o sucursală a Băncii Româneşti a fost prins

Autorul jafului din 25 mai, de la o sucursală Băncii Româneşti din sectorul 4 al Capitalei şi care a fost prins, miercuri, de către poliţişti, a pierdut la ruletă aproximativ 22.000 de lei din suma furată.

Tânărul, care nu are antecedente penale, a intrat în toaleta unui centru comercial imediat după jaf, unde s-a bărbierit şi şi-a schimbat hainele, apoi a plecat acasă, după care a mers la cazinoul unde a pierdut o parte din bani.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 27 de ani, care nu avea antecedente penale, şi-a propus, la un moment dat, să jefuiască o bancă, astfel că şi-a făcut din timp un plan amănunţit în acest sens.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro că tânărul a cumpărat un pistol care părea de jucărie, a luat maşina tatălui său şi apoi a intrat în sediul unei sucursale a Băncii Româneşti din sectorul 4 al Capitalei, de unde a furat o sumă mare de bani echivalentul a 69.000 de lei, după ce a ameninţat-o cu arma pe o angajată.

Imediat după comiterea jafului, bărbatul a intrat în toaleta unui centru comercial, unde s-a bărbierit şi şi-a schimbat hainele. Apoi, el a aruncat pistolul, a băgat banii într-un alt rucsac pe care îl avea cu el şi a plecat spre casă, afirmă sursele judiciare citate.

Potrivit aceloraşi surse, ulterior, tânărul s-a dus la cazionou, unde a pierdut 22.000 de lei la ruletă, din suma totală furată în euro, dolari şi lire sterline, echivalentul a 69.000 de lei.

Sursele citate au mai spus că la percheziţiile făcute de către poliţişti a fost găsită o mare parte din suma furată, nefiind însă găsită şi arma.

Tânărul de 27 de ani, autor al jafului din 25 mai de la Banca Românească, a fost prins miercuri în urma a trei percheziţii făcute de Poliţia Capitalei.

Poliţiştii spun că bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit la o locuinţă din sectorul 4 al Capitalei, tot acolo fiind descoperită şi mare parte din suma în valută furată de la bancă, reprezentând aproximativ 70%.

Conform Poliţiei, bărbatul şi-a pregătit din timp jaful, folosind o maşină pentru a fugi de la faţa locului.

Tânărul a fost dus la sediul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei pentru audieri, urmând ca apoi să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru jaf

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS