Confidenţialitate

București: Ambulanţe suplimentate, după ce numărul solicitărilor a crescut cu 38% în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situatii de Urgenta anunta ca au fost luate toate masurile pentru ca asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca in Bucuresti sa fie acordata fara sincope in aceste zile in care numarul solicitarilor a crescut semnificativ.

Măsurile au fost dispuse atat la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov cat si la SMURD.

De exemplu, la Serviciul de Ambulanță Bucuresti, numarul solicitarilor a crescut, vineri, cu 36 – 38 la suta. Daca in mod normal, in 24 de ore se inregistreaza, in medie intre 1000 si 1200 de solicitari, in ultimele 24 de ore au fost inregistrare peste 1.600 de solicitari. Pentru a face fata numarului de solicitari, la Serviciul de Ambulanta au lucrat suplimetar in cursul zilei de vineri 8 echipaje de tip B si C, iar in noaptea de vineri spre sambata au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B si C. Doua echipaje au fost aduse de la Arges si unul din Prahova

SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face fata cresterii numarului de solicitari. Din judetul Teleorman au fost aduse doua echipaje de prim-ajutor, iar la Bucuresti a mai fost operationalizat un echipaj.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu, a declarat că măsura a fost luată atât ca urmare a creşterii numărului de solicitări din ultimele zile, cât şi având în vedere discuţiile din ultima perioadă legate de modul în care funcţionează Ambulanţa.

Aceste masuri vor fi menținute cat timp este necesar astfel incat asistenta medicala de urgent acordata populatiei sa nu aiba de suferit.

Pe termen mediu și lung Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au in vedere mai multe masuri, investitii si incheierea de parteneriate internationale pentru imbunatatirea procedurilor de dispecerizare, a trainingului dispecerilor si a infrastructurii existente.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu, afirmă ca multe dintre solicitarile din ultimele 24 de ore au fost de cod galben si rosu, adica urgente.