Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Actele pentru ajutorul financiar acordat copiilor cu dizabilităţi se pot depune din 1 august

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti anunță că bucureştenii pot depune actele pentru obţinerea stimulentului financiar de 1.000 de lei acordat copiilor cu dizabilităţi, începând din 1 august.

Documentele se depun la Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, din Sector 4, de luni până vineri între 9.00 şi 15.00.

De asemenea, actele pot fi trimise şi în format electronic, scanate, în format pdf sau jpeg, pe adresa de e-mail stimulent.copiidizabilitati@gmail.com.

Dosarul trebuie să conţină în original certificatul de naştere al copilului, pentru copiii de până în 14 ani sau buletinul, în cazul copiilor de peste 14 ani, actul de identitate al reprezentantului legal, actul de identitate al celuilalt părinte, ori certificatul de deces, certificatul de căsătorie al părinţilor sau hotărârea de divorţ, certificatul de încadrare în grad de handicap, extrasul de cont şi o cerere tip, iar pentru cazurile excepţionale, decizia tutorelui şi actul de identitate sau hotărârea centrului de plasament şi actul de identitate al asistentului maternal. Toate aceste acte trebuie să fie scanate.

Suma de 1.000 de lei va fi acordată doar prin virament bancar, în fiecare lună, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei.

Stimulentul se acordă doar dacă beneficiarul are achitate toate obligaţiilor de plată faţă de bugetul local, precum amenzi RATB sau pentru tulburarea liniştii publice.