Bucureşti: A început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Luni dimineaţă, în Capitală, până la ora 11, au fost ridicate 5 mașini, printre care şi un autoturism de lux parcat într-o stație de autobuz.

Platformele care ridică maşinile au fost pregătite încă de la miezul nopţii. Pe lângă taxa de recuperare a maşinii, un şofer ar putea să plătească, însă, şi o amendă. În total, suma poate ajunge la peste 1.000 de lei.

Dacă o mașină oprește mai mult de cinci minute într-un loc nepermis, atunci sancțiunea se încadrează la staționare, și poate ajunge la 5 puncte amendă, adică la suma de 725 de lei.

La această sumă se adaugă taxa de ridicare, staționare și depozitare de 500 de lei, ceea ce înseamnă că un șofer neglijent poate plăti pentru o staționare neregulamentară suma totală de 1225 de lei.

Important de știu este că dacă șoferul se prezintă la mașină în timpul în care se face ridicarea, operaţiunea este oprită, iar şoferul se alege doar cu amendă, potrivi codului rutier.

Ridicarea mașinilor a început de astăzi, deşi avocatul poporului a cerut vineri Prefectului Capitalei să declare operaţiunea ilegală.

Reamintim, sunt vizate maşinile parcate neregulamentar şi care blochează staţii de autobuz sau intrări în spitale şi alte instituţii publice, pe toate străzile administrate de Primărie.

E vorba despre aproximativ 800 de străzi pe care circula transportul public. Municipalitatea nu va ridica mașinile de pe străzile secundare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS