BUCUREȘTI: 22-23 de grade Celsius sâmbătă, luni sub 10 grade

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va deveni deosebit de caldă, cu o maximă termică de 22-23 de grade Celsius, anunță ANM. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, cerul se va înnora și vor fi posibile averse slabe de ploaie, iar vântul se va intensifica până la viteze de 30…40 km/h. Minima termică va fi 7…9 grade

Duminică, 1 aprilie, vremea se va răci iar valorile termice vor fi apropiate de cele specifice începutului lunii aprilie. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade.

Săptămâna următoare aduce, cel puțin în primele zile, o răcire a vremii. Cerul va avea înnorări temporare, îndeosebi pe parcursul zilei, când vor fi averse, posibil și descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale în jurul a 50…55 km/h.Minima termică de luni dimineață va fi de 5-6 grade, prognozează ANM.

Cod galben începând de sămbătă, nu și în București

Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local și în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80…100 km/h.

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10…12 grade. În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS