Bucureștenii nu vor să se taie copacii și nici să se organizeze concerte în Piața Constituției

Bucureștenii nu mai doresc să se organizeze concerte în Piața Constituției, nu vor să se mai taie copaci și nu vor parcare subterană sub spațiul verde de la Sala Palatului.

Iată câteva dintre ideile exprimate la o dezbatere publică organizată de Primăria Capitalei.

Municipalitatea a prezentat mai multe proiecte pe care vrea să le implementeze în următorii ani, iar cetățenii au fost invitați să-și spună părerea.

 

Proiectul care a stârnit cele mai mari controverse a fost transformarea in zonă pietonală a unei părți din Bulevardul Unirii, între Piata Unirii si Piata Constitutiei, si reamenajarea spatiului public.

Câțiva dintre cetatenii prezenti in sala s-au impotrivit interzicerii circulatiei rutiere pe acest bulevard, altii au considerat ca este o idee buna, iar altii au dorit mutarea circulatiei rutiere in subteran.

Participanții s-au declarat și împotriva organizării de concerte in Piata Constitutiei.

Nici proiectul de reamenajare a zonei de la parcul Sfinții Apostoli nu a fost pe placul bucureștenilor invitați la dezbatere. Acolo s-a propus construirea unei parcări subterane, iar Primăria intenționează să taie aproape 40 de arbori din acea zonă.

În privința spațiului verde de la Sala Palatului, autoritățile vor să desființeze parcarea de la suprafatță și să amenajeze una subterană.   În fața Sălii Palatului ar urma să fie amenajate gradene si fântâni arteziene.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS